donderdag 15 juni 2017

Dag 7 - Paraggi & Portofino

Na twee uur autostrada en gevloek op de tergend langzame Fiat Panda, zijn we vandaag aangekomen in het duurste stukje Italie! Hotelkamers, maatje muurkast, zijn te huur vanaf 300 euro per nacht. Gelukkig hebben we toch een betaalbare kamer kunnen vinden in Paraggi. Een stukje verderop, in Portofino, is het zelfs nog duurder. 

Na ingecheckt te zijn in ons hotel (kamer met balkon en zeezicht voor 120 euro!), zijn we van Paraggi naar Portofino gelopen, een mooie wandeling van een half uur. Je ziet alleen maar prachtige vila's en gigantisch grote plezierjachten. Celebs als George Clooney hebben hier een eigen vila en je weet dat je overal de hoofdprijs voor betaald. Na de wandeling hadden we zin in een versnapering; glaasje wijn voor Arny, ijsje voor Caro en een broodje salami... We moesten 28,50 euro betalen! Tja George kan zoiets makkelijk betalen, wij liever niet. Gelukkig is het in Paraggi wat goedkoper en gaan we vanavond maar niet in Portofino dineren!


De rest van de middag hebben we lekker op het strand verbracht. Nou ja lekker? Het strand van Paraggi is grotendeels eigendom van hotels en om hier te badderen moet je flink in de buidel tasten. Voor 2 strandstoelen, handoekje en een parasol moet je al snel 65 euro betalen. En dan heb je nog niks gedronken! Gelukkig is er ook een klein stukje 'publico', oftewel gratis. Je ligt hier wel hudje mutje als sardientjes in een blik te bakken! Het water was ook nog eens vies, dus veel gezwommen hebben we niet. 
Update 22:00 uur: Heerlijk gegeten in het restaurant van ons hotel (Hotel Argentina, aanrader!). Helaas had de kok een foutje gemaakt en Arny kreeg niet de Liguini met garnalen, maar 4 gegrilde jumbo garnalen op een bedje van groenten. Gerecht hoefde uiteraard niet terug naar de keuken en even later werden we alsnog getracteerd op de bestelde liguini! Gratis! Tja, ook in het duurste stukje van Italie kun je af en toe heel goedkoop dineren! Flesje wijn erbij en het was best gezellig op het terrasje! Toen we even later nog ff een terrasje bij het strand wilden pakken kwamen we van een koude kermis thuis. Alles dicht, op eentje na wat tevens de locale disco is. Tafeltje gezocht het verst van de muziek. Kwam een kelner in driedelig pak vertellen dat de wijn vandaag in de happy hour aanbieding was: JOEPSIE! 35 Euro per fles! Nee, dank je... terug naar ons eigen terrasje bij ons hotel, waar dezelfde fles maar 12.50 kost! Living the jet set life on a tight budget!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten