woensdag 21 juni 2017

Dag 13 - Porto Venere

Gisteravond tijdens de zonsondergang (die zie je niet vanaf hier) en de schemering wat leuke foto's van Porto Venere gemaakt. 

In de haven lagen weer enkele belachelijk luxe plezierjachten. De 'pimp-your-ride'-rage is ook hier inmiddels aangeslagen. De bootjes hadden de mooiste lakbehandelingen en zelfs onderwater black-light verlichting!Vanmorgen met de waterbus naar het tegenoverliggend eiland gevaren; Isola Palmeria. Vanaf het eiland heb je een prachtig zicht op Porto Venere. Bovendien had Arny had gisteren door zijn telelens aan de overkant een oude plantage ontdekt waar alleen nog maar een ruine van over is. Tussen de stenen gebouwen staan enkele prachtige palmen. Na een korte hike hebben we een paadje gevonden wat ons netjes naar de plantage leide. Aangezien Arny al lange tijd geen infrarood foto's genomen heeft, was dit de ideale plek om zijn oude hobby weer eens op te pakken. Bij infraroodfotografie schroef je een filter op je lens die alleen maar infrarood licht door laat. Groene vegatatie die in het zonlicht staat wordt daardoor na omzetting helemaal wit.  
Hier een voorbeeld:En nu eentje zonder het filter als 'normale' zwart-wit foto:
We hadden daarna plannen om wat te eten en op het strand te gaan liggen. Maar we hadden ook begrepen dat we met het kaartje van de waterbus ook nog een stop verder konden naar een piepklein dorpje op het eiland waar meer restaurants waren en wat betere stranden. Hier waren alleen rotsen en kiezelstenen. Toen we echter op de waterbus stapten, weigerden ze echter ons naar de volgende halte te brengen. We waren nm de enige passagiers en de lunchpauze kwam er aan. Het stond ook op het tijdschema wat we hadden gekregen, maar dat we was compleet onduidelijk. Er stond immers niet op dat de laatste ochtendtrip alleen naar het kiezelstrandje ging. We mochten wel weer uitstappen en 2,5 uur wachten maar daar hadden we geen zin in, in de hete middagzon. Beetje pissig waren we dus weer binnen een uurtje terug in Porto Venere. We zijn daar maar in de zon gaan liggen en wat terrasjes gepakt. Waar we uiteraard weer wat leuke plaatjes hebben geschoten...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten