woensdag 14 juni 2017

Dag 5 - Varigotti

Nog even een blik op Triora en dan weer terug naar de zee!
Het nadeel van bergen is namelijk dat je niet ver kunt kijken, er staat altijd een andere berg in de weg. Dus wegwezen en terug naar zee! Weer naar het oosten dit keer, naar Finale Ligure en Varigotti. Finale Ligure zijn eigenlijk 3 stadjes die aan elkaar zijn gegroeid. Finale Borgo is het meest interessante en het oudst. Daar zijn we dan ook even gestopt voor een broodje en een biertje. Even rondgelopen in het stadje dat bekend staat om zijn stadsmuren die nog steeds overeind staan en de levendige mountainbike scene. In de korte wandeling die we door het stadje gemaakt hebben, kwamen welgeteld 14 mountainbike winkels tegen! Je zou er spontaan een fiets van kopen! En die rijdt vast en zeker beter dan die kl*te Fiat Panda die we van ons verhuurbedrijf gekregen hebben. Hellingtrekken? Vergeet het maar! Vrachtwagen inhalen op de Autostrada? Vergeet het maar! De blitz maken bij de mooie Italiaanse beauties op een scooter? Vergeet het maar, ze zijn sneller aan het strand voordat je de Panda opgang kunt krijgen!
Zo genoeg gescholden, oh wacht toch niet... het kreng is ook nog eens zwart en wat zijn zwarte auto's als het buiten 30 graden plus is? Bloedheet! De alcohol was gewoon verdampt uit onze flessen wijn in de achterbak!


Gelukkig bracht het strand en de zee voor ons hotelletje in Varigotti wat verkoeling. Lekker uurtje in de zee gelegen met Guinness en zijn broertje tequila. Verzuipen kun je er toch niet, want strandwacht was heel allert! Er zaten wel haaien, maar die waren niet groter dan een makreel bij de Zwei Gebruder!
Na onze zwempartij ff lekker gedouched en daarna de lange wandeling naar Varigotti... Half uurtje, maar voor 2 kreupelen is het ietjes langer. 

Varigotti is een een leuk dorpje, dat letterlijk op het strand staat. De huisjes doen Marokkaans aan, vandaar dat het een Unesco beschermde site is... of zo iets... Caro viel in elk geval op in haar lange jurk tussen de mini-bikini's!Geen opmerkingen:

Een reactie posten